LEX ARCHITECTEN BNA LEX VAN DEUDEKOMBUREAUCONTACTNIEUWSPROJECTEN
1206_achtergevel glas dicht.jpg
Eind 2012 werden wij door een gezin uit
Leidschendam gevraagd om eens te komen
kijken naar hun drive-in woning uit 1969.

Het was al snel duidelijk dat zij behoefte
hadden aan contact met de tuin. Zij
maakten weinig of geen gebruik (anders dan
opslag- en wasruimte) van de ruimtes op de
begane grond, grenzend aan de tuin,
waardoor het beschikbare vloeroppervlak op
de eerste en tweede etage enorm onder het
intensieve gebruik te lijden had. Hierin
lees verder...
TYPE
UITBREIDING

LOKATIE
LEIDSCHENDAM

STARTDATUM
03 AUGUSTUS 2012

OPLEVERING
17 JUNI 2014

1319_exterieur.jpg
Op een locatie in de bocht van het Oude
Waaltje te Ridderkerk hebben wij op de plek
van een oude boerderij een villa
schetsontwerp gemaakt voor twee gezinnen,
een zgn. kangeroewoning.
De vraag was om voor een vader en een zoon
met zijn gezin, die ieder een druk en
zelfstandig eigen leven leiden,
één gezamenlijk huis te
ontwerpen.
Hierbij was met name de onderlinge
organisatie van privé- en gedeelde
lees verder...
TYPE
VRIJSTAAND

LOKATIE
RIDDERKERK

STARTDATUM
10 MAART 2014

Het opdrachtgeversstel dat al enige tijd
vergeefs probeerde om hun huis te verkopen,
vroeg ons om een ontwerp te maken voor een
uitbreiding van hun hoekwoning.
De opgave hierbij was om op de begane grond
een vergroting van het woonoppervlak te
realiseren in een bijpassende dertiger
jaren stijl.
Een extra complicerende factor daarbij was
de NO gerichte oriëntatie van de
achtergevel waardoor het gevaar bestond dat
de nieuwe, grotere, woonruimtes erg donker
lees verder...
TYPE
UITBREIDING

LOKATIE
AALSMEER

STARTDATUM
11 OKTOBER 2013

OPLEVERING
29 JANUARI 2014

1212_exterieur-voorgevel.jpg
In Portugaal (een dorp ten zuiden van
Rotterdam) legden wij contact met een
opdrachtgever die graag een professionele
bioscoop aan zijn huis wilde toevoegen.
Naast zijn liefde voor films legde hij ook
een interesse voor technische snufjes op
het gebied van domotica aan de dag.
Die twee elementen hebben wij samengevoegd
tot het ontwerp van een uitbouw aan de
zijkant van het huis. Daarbij maken wij
voor de 'tribune' optimaal gebruik van het
reeds bestaande hoogteverschil tussen het
lees verder...
TYPE
UITBREIDING

LOKATIE
PORTUGAAL

STARTDATUM
09 OKTOBER 2012

OPLEVERING
15 OKTOBER 2013

11118_artikel_dearchitect_mei2013_01.jpg
De mooie beelden van het interieur van deze
geslaagde herbestemming zijn het resultaat
van een lang omgevingsvergunningsproces.
Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een
licht onderkomen voor twee creatieve
vormgevers die in een achteraf en rustig
gelegen kantoor in het centrum van
Rotterdam de ideale woon-werkplek zagen.

TYPE
PUBLICATIES

LOKATIE
ROTTERDAM

STARTDATUM
11 NOVEMBER 2011

OPLEVERING
09 OKTOBER 2013

0909_exterieur_achtergevel_open.jpg
In 2010 hebben wij wederom een vernieuwbouw
project gerealiseerd in de wijk
Hillegersberg in Rotterdam.
Het betreft een jaren '30 woning waarbij de
afstand tussen de bel-etage en de tuin door
inklinking van de bodem zo groot was
geworden dat de tuin vanuit de woning niet
meer werd ervaren als zijnde een deel van
de woning.
Daarbij kwam bovendien dat de afmeting van
de keuken, sanitaire ruimtes en het
oppervlak van de bel-etage allemaal niet
lees verder...
TYPE
UITBREIDING

LOKATIE
HILLEGERSBERG

IN OPDRACHT VAN
FAMILIE VAN DER WAL

STARTDATUM
20 MAART 2010

OPLEVERING
01 AUGUSTUS 2010

0914_gevel01.jpg
Na een bouwperiode van net iets langer dan
4 maanden is in december 2010 de door ons
ontworpen gastenvleugel met zwembad
gereedgekomen. Pas nu de zon gaat schijnen
en het groen in volle glorie opkomt (en
natuurlijk na de eerste zwempartijen) valt
alles op zijn plaats en blijkt dat de extra
vleugel aan het huis ook echt werkt zoals
gedacht.
Beschutte, windluwe, terrassen die wel (of
juist niet) onder de ver overstekende
luifel doorsteken bieden ruimte om heerlijk
lees verder...
TYPE
UITBREIDING

LOKATIE
BURGH-HAAMSTEDE

STARTDATUM
23 DECEMBER 2010

0819_gereed_exterieur.jpg
In Hillegersberg hebben wij de verbouwing
en uitbreiding van een woning uit de
dertiger jaren afgerond.
De aanbouw wordt gekenmerkt door een
heldere lijn in de keuze voor
ruimtelijkheid en een hoge mate van
transparantie.
De ruimtelijkheid in de bestaande woning
wordt vergroot door het hoogteverschil met
de nieuwbouw waardoor er allerlei
doorzichten dwars door de verschillende
ruimtes mogelijk zijn.
lees verder...
TYPE
UITBREIDING

LOKATIE
HILLEGERSBERG

STARTDATUM
20 FEBRUARI 2009

OPLEVERING
01 JUNI 2010

Op een vrij kavel aan het oude dorpsplein
van Den Hout hebben wij een vrijstaand
woonhuis ontworpen dat aansluiting zoekt
bij de reeds aanwezige karakteristieke
woonhuizen. Tegelijkertijd onderscheidt
het zich hier ook van door het moderne
materiaalgebruik en een aantal uitgesproken
elementen (luifel/entree, carport).

Het woonhuis vormt de sluitsteen in de
bebouwing rondom het driehoekige, met bomen
beplantte, plein.

TYPE
VRIJSTAAND

LOKATIE
OOSTERHOUT

IN OPDRACHT VAN
FAMILIE BOS

STARTDATUM
18 SEPTEMBER 2008